Om oss

Peppersaint's kennel innehas av Kim Norlin (t.v.) och Eva Bermsjö (t.h.)

Kenneln grundades 1997 och hade då som målsättning av föda upp korthårs-chihuahuor av god kvalité. Efterhand kom vi även att föda upp amerikansk cockerspaniel. "Amrisarna" ställdes flitigt ut under några år med många BIR, BIM och BIS-vinst för våra valpar Peppersaint's Daisy och Dennis. Deras mor Amerizell's Hollywood Holly erhöll bl.a. cert och flertalet CK på utställning.

2001 inköptes den brindlefärgade skottetiken Thawn's Corvair av Elisabeth Bengtsson. Med "Tuva" väcktes intresset att själv trimma, ställa ut och föda upp skotsk terrier. Året därpå inköptes den svarta tiken So What Un Poi "Gruffa" från Cindy Pettersson.

Av rasen chihuahua finns det ingen hund kvar i kenneln, då vi förlorade vår lilla vita tik Flinga (Bonny-Bell Fanny the Fairy) 2016. Vår sista amerikanske cockerspaniel var Putte (Peppersaint's Dennis) som hastigt lämnade oss i stor sorg och saknad under hösten 2010.

2003 kom vi att intressera oss för rasen korthårig normaltax i och med att vi köpte valpen Tueholt A-Milla från Nete Wunsch, kennel Tueholt. Med den helt underbara "Kajsa" öppnades en ny värld för oss och med den varma vänskapen med Nete så fastnade vi båda i "taxvärlden"! Med tiden kom vi att engagera oss i Skåne-Blekinge Taxklubb där vi sitter i styrelsen. Kims stora intresse är viltspår, där hon av klubben är auktoriserad domare.

Vid Nete Wunsch tragiska bortgång 2006 kom några av hennes fina avelstikar till vår kennel och idag har kenneln inte mindre än 13 taxar i vår ägo samt några foderhundar hos härliga fodervärdar. Kenneln har just nu ingen skotte i avel.

                                    

Både Kim och Eva är, förutom engagerade i kenneln och hundarna, även engagerade i en hel rad andra hundsammanhang:

KIM är :         Auktoriserad viltspårdomare
                    Ordförande i Skåne-Blekinge Taxklubbs med speciellt viltspår som huvudintresse
                    Viltspårsinstruktör med kurser i SkåTKs regi
                    Certifierad utställningsansvarig av SKK
                    Av SKK utbildad uppfödare

EVA är:          Auktoriserad viltspårdomare
                    Sekreterare i Skåne-Blekinge Taxklubbs styrelse samt aktiv i utställningskommittén
                    Certifierad utställningsansvarig av SKK
                    Av SKK utbildad uppfödare