När Snäckan spelade Grace Kelly...

 

Jan Malmsjö, en makalös skådespelare, har gjort det igen!

  Jan Malmsjö spelade pjäsen Hissvägraren, en monolog skriven av Bengt Ahlfors, i två dagar på Kristianstad Teater. Pjäsen tar upp svåra ämnen, som ensamhet, död och sökandet efter en mening med tillvaron men Herr Malmsjö lyckas med sina yviga gester, fina retorik och fantastiska skådespeleri få publiken att skratt högt åtskilliga gånger, trots allvaret.

Denna monolog, i regi av Jan de Laval är en tänkvärd och sevärd historia.

  Vi som hade förmånen att få träffa dessa två Jan bakom scen kan dessutom berätta i förtroende att de var mycket trevliga.

  Varför var vi där? Jo, pjäsen krävde ytterligare en aktör på scen, en fyrbent…Den tillhandahöll vi. I slutscenen på föreställningen ska nämligen Jan Malmsjö ha en liten taxvalp i famnen och den aktrisen var vi där med. Korthåriga taxvalpen Peppersaint´s Snäckan spelade Grace med bravur! Hon var lugn och samlad och satt bekvämt på Jan Malmsjös arm under den korta stund hon var på scen. Publikens applåder och den starka scenbelysningen verkade inte bekomma henne alls. För oss som satt i publiken var det ganska häftigt att höra suset som gick genom salongen när publiken förstod att det var en levande liten hund på scen.

  Skåne-Blekinge Taxklubb var inbjudna att medverka med en taxvalp av Kristianstad teaterförening och vi blev väl omhändertagna och har bara det bästa att säga om våra värdar.

  Om du får en möjlighet så se denna monolog med Jan Malmsjö, den är väl värd det!

               
Jan Malmsjö, Snäckan och regissören       Snäckan som teaterdiva!
Jan De Laval